در سال ۱۹۳۴ پل شلاک آلمانی نخستین پژوهشگری بود که موفق به سنتز رزین اپوکسی شد و اختراع را به نام خود ثبت نمود. کاشف بیسفنول آ دکتر پیر کاستان از سوئیس بود که در سال ۱۹۳۸ میلادی این اختراع را ثبت نمود. این اختراع را کمپانی سیبا Ciba ثبت کرد که تبدیل به یکی از سه تولیدکننده بزرگ اپوکسی در دنیا شد. این شرکت در دهه ۹۰ میلادی دستخوش مشکلات داخلی گشت و به کمپانی هانتسمن Huntsman آمریکا واگذار شد. اما رزین اپوکسی به شکل امروزی در سال ۱۹۴۶ میلادی از ترکیب اپی کلروهیدرین و بیسفنول آ توسط سیلوان اوون گرینلی از کمپانی دوو-رینولدز سنتز و ثبت اختراع شد. این کمپانی بعدها توسط کمپانی مواد شیمیایی شِل خریداری شد و بعد از چند بار دست به دست شدن؛ هم اکنون بخشی از شرکت هگزیون آمریکا است.
پوششهای اپوکسی دارای چسبندگی خوبی روی طیف وسیعی از سطوح بوده و بر اساس هاردنر به دو گروه پلی آمید و پلی آمین تقسیم میشوند. به دلیل داشتن خواص سختی، انعطاف پذیری و چسبندگی خوب روی انواع سطوح استفاده میشوند.
در رنگهای کولتار اپوکسی افزایش مقداری کولتار به رنگ اپوکسی مقاومت آن در مقابل آب و زنگ زدگی افزایش مییابد و آستر زینکریچ اپوکسی نیز با ایجاد حفاظت کاتدی روی سطح فولاد و آهن از زنگ زدگی آنها جلوگیری و سطح در مقابل عوامل خورنده برای مدت وطولانی محافظت مینماید.
اپوکسی یک همبسپار ترموست یا گرماسخت است؛ که از دو مادهی شیمیایی مختلف تشکیل شده. این دو ماده را با نام رزین و سختکننده یا فعالساز یا هاردنر میشناسند. رزین از تکپارها یا بسپارهایی با زنجیر کوتاه که در انتهایشان یک گروه اپوکساید قرار دارد تشکیل میشود؛ و هاردنر از دو نوع سیکلو آمینی برای چسبها و کفپوشهای اپوکسی بدون حلال و پلی آمید برای رنگهای اپوکسی حلالدار تشکیل میگردند که نیاز است برای خشک شدن با رزین بخوبی مخلوط شود و طی زمان مشخصی پیوند تکمیل شده و خشک میگردد.
کفپوش اپوکسی بر پایه رزین اپوکسی و هاردنر پلی آمین بوده و صد در صد جامد تولید و عرضه میشود. این پوشش با داشتن چسبندگی بسیار بالا به سطح بتنی و فلزی و همچنین سیستمهایی نظیر اپوکسی و پلییورتان، مقاومت شیمیایی بسیار بالا در مقابل آب ، مواد شیمیایی، روغنها، اسیدها، قلیاها و حلالها و … برای پوششدهی کف بتنی سالنها بسیار مناسب میباشد. سازگاری آن با شرایط مختلف آب و هوایی و حساسیت پایین آن به شرایط محیطی و قابلیت اعمال آسان آن کاربرد این پوشش را بسیار گسترده میکند.
-کفپوشهای ترافیکی اپوکسی که در ضخامتهای متفاوت بر اساس نوع و میزان تردد قابل اجرا خواهند بود .
-کفپوشهای اپوکسی آنتی استاتیک
-کفپوشهای اپوکسی ضد اسید
-کفپوش آنتی استاتیک (کانداکتیو)
-کفپوش ورزشی
-کفپوش معمولی با مقاومت مکانیکی و شیمیایی متوسط
-گروتها
-کاشیکاری ضد اسید
-فایبر ضد اسید
-پلیمر
قبل از توضیح کلی در رابطه با کفپوش اپوکسی در رابطه با اپوکسی که کفپوش اپوکسی از آن تولید میشود توضیحی میدهیم. رنگ اپوکسی دارای خواص و کاربرد بسیار زیادی میباشد. رنگ اپوکسی به دلیل داشتن مقاومت خوب در مقابل رطوبت یا نم و اصطکاک و عاملهای جوی و شیمیایی ، رنگی میباشد که ما میتوانیم از آن به عنوان پوشش محافظتی استفاده کنیم و همچنین رنگ اپوکسی بعد از اینکه کاملا خشک شد. شما میتوانید سطح یا محلی را که رنگ کردهاید، بشوید. کاملا این مکان قابل شستشو بوده و به علت داشتن خاصیت انعطافپذیری در مقابل تغییر شکلهای سطحی سازه، مقاومت بالای دارد و ضربه پذیر میباشد.
رنگ اپوکسی در مواردی چون رنگها و پوششها ، قالبهای صنعتی و کامپوزیتها سامانههای الکترونیکی و الکترونیک، مصارف خانگی و دریایی ، هوا و فضا ، زیست شناسی و همچنین بر روی سطح فلزی و چوبی و سیمانی کاربرد بسیاری خواهد داشت. یعنی در موتورخانهها، سطوح مجاور مواد شیمیایی متوسط، زیر زمینهای مرطوب، کف پارکینگها و کارخانهها و در کل هر جایی که نیاز به یک پوشش مقاوم در طولانی مدت میتوان از رنگ اپوکسی استفاده کرد.
تمامی مواردی که بر پایه اپوکسی ساخته میشوند دارای کاربرد و اهمیت بسیاری میباشند، که مهمترین آنها ساخت رنگ اپوکسی میباشد. و کاربردهای بسیار دیگر به وسیله اپوکسی ساخت کفپوش اپوکسی میباشد.
کفپوش اپوکسی، کفپوشی یکپارچه و پلیمری با مقاومت بسیار خوب و عالی را شامل میشود. در برابر حلال شیمیایی غیر قابل نفوذ میباشد. کفپوش اپوکسی در برابر مایعات غیر قابل نفوذ بوده که بصورت یک دست بر روی سطوح مختلف مثل سطوح بتنی قرار میگیرد. کفپوش اپوکسی با ضخامتهای مختلف تا ۴میلیمتر توسط این شرکت قابل اجرا میباشد.
همچنین دارای غلظت و درصد سیلیس بالا، به وسیله ابزارهای دستی و مکانیکی تا ضخامت ۶تا ۸ میلیمتر روی سطح بکار میروند و مقاومت سایشی، مکانیکی و شیمیایی بالایی دارند، و معمولاً روی سطح بتن روی مکانهایی که در معرض ریزش و پاشیدن مواد شیمیایی و یا تردد شدید وسایل نقلیه سنگین قرار دارند، به کار میروند. این کفپوشها عمدتاً در کارخانههای شیمیایی، پالایشگاهای نفت، کارخانههای خودرو سازی، نوشابهسازی و نیروگاهها مورد استفاده قرار میگیرند.
کفپوشهای خود تراز اپوکسی با درصد سیلیس بسیار کمتر که روی سطح تمیز شده ریخته میشود و با استفاده از شانههای پلاستیکی مخصوص روی سطح پهن میشوند و ضخامتی حدود ۲ میلیمتر دارند. استفاده از دستگاه اسپری دو جزئی نیز برای سهولت و تسریع کار در سطوح بزرگ امکان پذیر میباشد.
روکش خود تراز اپوکسی در برابر مواد شیمیایی ، سایش ناشی از تردد افراد و وسایل نقلیه سبک صنعتی مقاوم می باشد و با فام های مختلف و براق به زیبایی محیط می افزایند. این روکش اپوکسی در آزمایشگاه ها، بیمارستان ها، کارخانه های تولید مواد غذایی و انبارها کاربرد خواهند داشت.
یکی دیگر از موارد استفاده شده از کفپوش اپوکسی را میتوان در سالنهای آرایشگاهی و مغازههایی استفاده کرد تا در صرفا زیبایی خیلی منحصر به فردی به یک مجموعه داده شود.
پرایمر بتن اپوکسی
لاک اپوکی برای مدارهای چاپی و سیم
بتونه اپوکسی درزگیر
ملات اپوکسی
رنگ اپوکسی با حلال براق یا مات با فامهای دلخواه
رنگ اپوکسی بدون حلال براق یا مات با فامهای دلخواه
روکش خود تراز اپوکسی برای بتن کف
ورنی اپوکسی
چسب اپوکسی
-پرایمر بتن اپوکسی
-بتونه اپوکسی (درزگیر)
-ملات و گروت اپوکسی
-رنگ اپوکسی با حلال
-رنگ اپوکسی بدون حلال
-ورنی اپوکسی
-چسب اپوکسی
-روکش های اپوکسی
-پوشش های منعطف اپوکسی
-مقاومت در برابر نفوذ آب
-مقاومت در برابر یخ زدگی
-چسبندگی خوب به سطح بتن
-انعطاف پذیری عالی
-پوششهای ضد لغزندگی اپوکسی
اینستاگرام ما: https://www.instagram.com/epoxyshiraz/
4 دیدگاه ها
با عرض سلام وخسته نباشید…میخواستم در دوره ها مذکور شرکت کنم چه موقع و کجا باید برسم خدمتتون؟
ضمن عرص سلام و خوش آمد گویی به حضورتان در سایت، شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۷۳۰۳۰۴۰۰ تماس بگیرید.